Blogiarkisto

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Näytelmän prosessista

Taas tekstin parissa. Ajatuksiani Mäkelänrinteen uimahallin kahviossa:

Tehdään näytelmän tekstillinen runko ensimmäiseksi valmiiksi, sen jälkeen pureskellaan sitä ja täydennetään ajatuksia. Olen laittanut itselleni tavoitteen että tekstirunko oisi ensiviikon ( vkon 11) loppuun mennessä valmiina. Viikosta 12 alkaen tulee mahdollisesti neljän viikon tauko, johtuen työryhmän työkiireistä. Pääsiäisen jälkeen käydään fyysiseen työhön käsiksi eli fyysisiin näyttelijätyönharjoitteisiin. Näistä harjoitteista syntynyttä materiaalia käsikirjoitetaan ja liitetään tekstillistä materiaalia fyysisten partituurien yhteyteen. Tekstillisestä ja fyysisestä materiaalista syntyneistä kohtauksista nivotaan yhteen Lintumies- näytelmä.

Työ tulee olemaan työryhmälle monivaiheinen. Osaa työvaiheista tehdään limittäin, mm äänimaailman rakentamista osaksi fyysisiä kohtauksia. Työryhmän jäsenet voivat omalla panoksellaan vaikuttaa jokaiseen näytelmän prosessin työvaiheeseen. Toivon, että työtapa olisi mahdollisimman avoin ja vuorovaikutteinen. Aikataulusta riippuen voimme myös ottaa yleisöä mukaan kohtausten synnyttämiseen jolloin viemme "raakiletta" työtä ihmisten eteen ja vuorovaikutuksesta syntynyttä materiaalia liitämme osaksi kohtauksia.

Tällä hetkellä ajatus näytelmän luonteesta on sekoitusta rituaaliteatterille ominaisista fyysisistä kuvista ja äänistä yhdistettynä tutkivaan ja analyyttiseen lähestymiseen Marko Ruotsalaisen omaa henkilökohtaista näyttelijätyötä kohtaan. Mutta kaikki on muutostilassa ja huomisesta ei tiedä. Antaa prosessin kertoa meille mistä Lintumiehessä lopulta on kyse.

Toiveeni on että Lintumies- näytelmä ei jää ainoastaan viileäksi näytelmäksi, teatterillisiksi kuviksi todellisuudesta, vaan siinä voidaan nähdä lihaa ja hikeä, todellista rohkeata kamppailua kokonaisen oman elämän puolesta.

Esityksen ohjaaja Kari N


1 kommentti:

Mr Birdman kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.