Blogiarkisto

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Maanantai 19.3

Prosessi etenee . Seuraavassa pientä koostetta menneestä.

Alustavat kuvat julkkaa ja myyntiorganisaatiota varten on otettu. Katsotaan mistä löytyy sitä oikeata henkeä... "Lintunaamio" kuvia varten löytyi Keravalta ja kukas sen olikaan tehnyt omilla kätösillään?  Kukas muukaan kuin itse Herra H. Rosti. Olisihan se pitänyt arvata, että alakerran mies ehtii kaikkeen ja kaikkialle. Vuodet vierii vaan naamio elää...

Tosiaan käsikirjoituksen eka versio on valmis ja sitä täydennetään parasta aikaa. Kässäriä tullaan käyttämään esityksen "pohjana" samalla lailla kuin Richard Bachin Lokki Joonatania. Uutena tekijänä soppaan on ilmestynyt Herra Sören Kierkegaard, ikään kuin takavasemmalta. Vanha ja tuttu teos " Kedon kukka ja Taivaan lintu" pääsee taas osalliseksi prosessista. Kuten aina ennenkin, niin jälleen,  kirjan voimakkuus antaa sykäyksiä luovalle ajattelulle ja teoille.

Tällä hetkellä haen henkilökohtaisesti sitä punaista ja tulista lankaa mikä on Lintumies-teoksen näkökulma  
vallitsevaan aikaan. Tai paremminkin, miten näkökulma- vapauden ikuinen läsnäolo - toteutetaan... Marko Ruotsalaisen henkilökohtaisen työn lisäksi, on kyllä voimakas tarve peilata tätä  itseään etsivää aikaa, murrosta, jossa kaikki on ikuisessa muutostilassa. Kysymystä: kuka minä olen? Peilata iloisesti, kevyesti ja ohuen ohuesti...

Miten? Siihen on avaimet olemassa... kunhan ne ensiksi löydetään.

Todennäköisesti viemme fyysisen teatterin mahdollisimman pitkälle; kuviksi ja suhteiksi olemassa olevien asioiden välillä. Järki ei siihen varsinaisesti yllä, mutta ruumiin ajatus kylläkin. Keho muistaa ja tuntee... Sen mitä silmät ei näe. Ja mitä kieli ei pysty sanoiksi muodostamaan. Voisiko Lintumies muovata aikaa, tilaa ja suhteita tilassa kuin kuvanveistäjä ikään.... Valo löytyy kuorimalla olemassaolevaa. Kuoriutuminen, sikiö ja vesi. Ja lapsi.

Lintumies pääsi mukaan Tekijä- hankkeeseen. Bravo! Käykää tsekkaan www.tekija.info. Haussa on monta mielenkiintoista casea, joiden hakuun seuraavaksi lyömme sormemme kiinni.

Hyvää Maanantaita kaikille!



Esityksen ohjaaja Kari N

Ei kommentteja: